SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Råtorps Idrottsklubb
Fotboll

Bli medlem i Råtorps Idrottsklubb
Bli Medlem
Kläd- och prylbyte/julklappsbyte på Gården!
2023-11-16 16:53

Kläd- och prylbyte/julklappsbyte!

Söndag den 26 november kl 12-13:30 i Råtorpsgården, Dyeparksvägen 3.

Du lämnar in max 10 snygga, hela och rentvättade kläder eller prylar som kan bli julklappar till någon annan. Du får då 10 biljetter att "handla" 10 "nya" för. 

Prylar kan till exempel vara sportutrustning, spel, pyssel, böcker eller leksaker.

1 plagg (dam, herr, barn, bebis) eller julklappspryl = 1 biljett.

Om du vill ge bort accessoarer som sjalar, skärp mm finns det ett gratisbord för det.

Överblivna saker skänker vi till hjälporganisationer i Karlstad.

Lämna in dina plagg och prylar på förmiddagen kl 10-11:30. Passar det inte då kan du även lämna in kl 12-13.

Gammalt för dig är användbart för andra.
Arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen i Karlstad.

Spela i vårt flickjuniorlag!
2023-10-23 10:46

Råtorps IK:s 09-lag söker fotbollsglada tjejer födda 2008–2010. Nästa år kommer tjejerna gå upp och spela 11-manna, därför behöver vi fylla på med spelare i truppen för att laget ska kunna fortsätta. Vi söker tjejer som tidigare spelat i klubben eller som aldrig spelat i Råtorp förut, alla är välkomna och ju fler desto bättre!

 

Ställ gärna frågor om laget eller klubben eller skicka in en intresseanmälan till vår ungdomsledaransvarig Monica Asplund monica.asplund@valmet.com. Intresseanmälan är inte bindande på något sätt.

 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen Råtorps IK

Fotbollsfest på Vallen
2023-10-16 11:20

Nu är det dags för årets sista match på Råtorpsvallen. På lördag den 21 oktober tar nämligen herrlaget emot KIF Kronoparken klockan 14:00. Denna match är direkt avgörande för vilken serie herrlaget kommer att spela i nästa år. Vid förlust eller oavgjort blir det degradering till division 5, men vid vinst blir det fortsatt spel i division 4. Därför är det viktigt att så många som möjligt kommer och hejar!

 

På grund av att detta är en så viktig match kommer det bli ett lite annorlunda arrangemang:

 • Vissa delar av Gården kommer spärras av till förmån för spelare och domare
 • Publikingång endast via dubbelgrindarna
 • Matchvärdar kommer att finnas på plats
 • Eftersom det är trångt på parkeringen uppmanar vi så många som möjligt att cykla eller ta buss
 • Inträde kommer att kosta 60 kr för vuxna, 30 kr för ungdomar 15–18 år och barn under 15 år går in gratis

Vår förhoppning är att detta blir en riktig fotbollsfest! Detta betyder såklart att man ska komma med gott humör, komma ihåg att domarna gör sitt bästa, heja på sitt lag och vara trevlig mot varandra på planen och läktarna.

 

Välkomna till Vallen, vi ses på lördag!

Tack för senast!
2023-10-16 07:29

Tack allesammans som kom i lördags på städdagen! Vilket toppenjobb vi gjorde! Bilden visar en liten del av lördagens aktiviteter: slyröjning bakom omklädningsrummen och runt planerna, städning av Lilla kiosken, tvättning av altanmöbler, plantering av ljung, bortkörning av skräp (det blev många vändor!), krattning av löv och gräs, byte av skoborsteborstar, skräpplockning, städning av omklädningsrum med mera. Naturligtvis bjöds det på korv med bröd och saft till alla som deltog, och såklart lite fotboll i form av en miniturnering för barnen.

 

Återigen, stort tack till alla som gjorde Gården vinterfin! 

Spela i vårt pojkjuniorlag!
2023-10-11 16:15

Råtorps IK söker killar födda 2007–2009 för att spela i ett pojkjuniorlag. Det kan vara killar som tidigare spelat i klubben eller som aldrig spelat i Råtorp tidigare, alla är välkomna! Målet med laget är att få ihop en grupp killar som gillar att träna och spela fotboll, ett gött gäng som vill ha kul tillsammans helt enkelt. Vi vill vara noga med att påpeka att det inte finns några krav på resultat eller liknande från klubbens sida.

 

Skicka in en intresseanmälan till vår ungdomsledaransvarig Monica Asplund monica.asplund@valmet.com senast den 31 oktober. Intresseanmälan är inte bindande på något sätt. Efter den 31 oktober kommer vi att kalla till ett möte och provträning, så alla får känna hur det känns. Känns allt bra går vi vidare med laget. Självklart är fler välkomna om de blir sugna på att vara med längre fram. Dock behövs cirka 15 stycken intresserade för att vi ska kunna gå vidare med laget, så sprid ordet!

 

Med vänlig hälsning,

 

Styrelsen Råtorps IK

Inbjudan Årsfest 2023!!!
2023-09-22 14:10
Årets tema: "Oops! Jag kom fel!"

Så kom hösten 2023 och fotbollen varvar ner för att göra plats åt innebandy, handboll med mera... Tråkigt, kan man ju tycka som fotbollsälskare, men det finns vissa fördelar med hösten, som till exempel Årsfest!

 

Lördagen den 21 oktober gör vi ett tappert försök att bli några fler än vi blev sist (inte ett helt svårslaget antal...). Trots att det var lågt deltagarantal på förra årets Årsfest var det ändå en mycket rolig tillställning med god mat, trevligt sällskap och spännande tävlingar. Jag törs säga att det blir ännu roligare i år!

 

Förutsättningarna är som vanligt:

 • klubben bjuder på mat
 • klubben köper in dricka som man får BETALA själv för (just betal-delen av drickat har en tendens att glömmas bort, därav versaler) i en bar
 • underhållningen kommer ni typ stå för själva. Med andra ord, ni kommer att delas in i lag som tävlar mot varandra på förhoppningsvis underhållande manér.

Förra årets tema "Highschool" bjöd på både Cheerleaders, hårdrockare och amerikanska fotbollsspelare. Vem vet, några sådana kanske dyker upp även i år då temat är "OOPS! JAG KOM FEL!!". Ett mer eller mindre åtråvärt pris delas såklart ut till bästa utklädnad!

 

Så förutom passande klädsel, ev. partner, vinnarmentalitet och pengar till dricka förväntas ni enbart att ta med er ett sprudlande glatt humör!

 

Lite övrigt bra att veta:

 • När: lördagen den 21 oktober 18:00
 • Var: Gården
 • Vem: tränare, lagledare, styrelsen, arbetsgrupper, stödpersoner, partners, kanslist och före detta deltagare i respektive föregående kategori förstås!
 • Varför: varför inte?
 • Hur: se all övrig text

Ni måste såklart också anmäla er, vilket ni gör via denna länk: ANMÄLAN!

 

OSA senast den 30 september!

 

Glöm inte att skriva i mailet om ni har några allergier, vegetarianism, veganism eller någon annan typ av –ism gällande mat. Annars får ni titta på oss andra när vi äter.

 

Ha det bäst!

 

Jenny (President of the United Fotballers of Råtorp)

Tillökning i vår sociala medier-familj!
2023-09-12 11:45
Föreningens officiella Instagram-konto

Sent omsider har klubben skaffat en Instagram-sida! Följ oss för att inte missa några spännande nyheter!

Årsfest 21/10 2023!
2023-08-17 10:45

Höstsäsongen har precis startat för de flesta, men i styrelsen ligger vi några steg före och är redan inne i oktober då det är dags för Årsfesten 2023! Ni som bjuds in till denna är nuvarande och tidigare tränare, lagledare, arbetsgrupper, styrelser och andra stödpersoner. Respektive är såklart också medbjudna! Officiell inbjudan kommer senare, men fram tills dess så gäller det att SAVE THE DATE 21 OKTOBER 2023 på Råtorpsgården!

Bli Medlem
Nyheter från våra lag