SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Råtorps Idrottsklubb
Fotboll
P13

Fotbollsåret 2024 – lite om vad som kommer
2024-04-15 23:11

Hej på er alla glada. Återkommer med några rader om säsongen 2024 som nu så sakta börjar rulla igång.

 

Som närvaron visat så verkar alla ha greppat våra träningstider (dom finns i schemat). Som ni säkert redan kommer tisdagsträning att bli måndagsträning när vår stora 11-manna gräsplan blir spelbar och några lag istället kan träna där. Info kommer när det är dags.

 

Till helgen och mer exakt på söndagen den 21 april så är det vad klubben kallar för Städ- och Råtorpsdag (https://ratorpsik.sportadmin.se/nyheter/?ID=363308&NID=1150411 ) och vi samlar våra krafter för att få till vår anläggning i så fint skick som möjligt.

 

Vi i P13 har återigen tilldelats två uppdrag. Dels så skall vi få Volleybollplanen på plats med nät och linjer, samt att vi därtill skall rensa/kratta volleybollplanen och område runtom inkl parkeringen.

 

Om några kan ta med sig en kratta får vi upp effektiviteten.

 

Jag (Daniel) har likt tidigare år erbjudit mig att stötta med bil och släp. Så för egen del kommer jag nog att lägga lite fokus på att köra skräp till tippen.

 

I samband med denna dag arrangeras också en miniturnering för som grabbarna kan vara med i. 

 

Jag kommer att skicka ut dubbla kallelser till detta. Dels så anmäler ni ert barns namn till miniturneringen om dom önskar vara med på denna. Därtill så gör jag en anmälan i barnets för själva städdagen där då minst en vuxen från familjen hjälper till.

 

Säsongens seriespel är vi anmälda till, men trots lite tapper väntan så har vi ännu inte fått någon information om matcherna från Värmlands Fotbollsförbund.

 

Hemmamatcherna kommer likt innan kräva lite hjälp med kiosktjänst och domarvärd. Ett rullande.

 

På föräldramötet bestämde vi oss också för att delta i två cuper.

 

Sun Cup som spelas på Örsholmen den 29-30 juni.

 

Precis som förra året bestämde vi oss också för att åka på Svennis Cup. Då blir det en helg i Torsby mellan den 2 – 4 augusti.

 

Kommer ganska snart även att läggas ut kallelser till dessa Cuper så att vi kan stämma av att vi har ett lag att ställa på plan.

 

På föräldramötet kom vi också överens om att försöka sjösätta en Whatsapp-grupp för den korta/snabba kommunikationen. Har ni inte appen kan ni i förberedande syfte skaffa den. Sen får ni hålla koll i närtid så är vår chattgrupp nog snart sjösatt.

 

Är det dags för ny träningsoverall eller andra Råtorpsprylar så beställer man dem via https://www.stadium.se/foreningar/1428210

Undrar ni vilken storlek som gäller är det ju Adidas-prylar det handlar om.
Rätt storlek hittar man säkert i de flesta sportaffärer. Annars är Städ- och Råtorpsdagen ett alternativ att få prova. Utöver det skall vi i närtid också försöka få till provning av matchställ där vi också skulle kunna lösa provning av övriga Råtorpskläder samtidigt.

Noterbart är att klubben med fokus på hållbarhet valt bort möjligheten till namn på klubbkläderna.

 

Mer info kommer angående matchställ.

 

Påminner igen att laget alltid är intresserat av sponsorer. Vinterns granförsäljning täckte det sista av förra årets och därtill årets klubbkrav på respektive lag att inbringa 4000 kr till den gemensamma klubbkassan.

 

Mer pengar till laget = billigare Cupkostnad, så har du, nån i din närhet eller era arbetsgivare möjlighet att sponsra vårt lag med lite pengar (mycket pengar går också bra).
Har ni någon idé på hur vi kan jobba ihop pengar är det också intressant.

 

Detta var ganska mycket info, men mer kommer. Så håll utkik 😉

 

 

Ny säsong <3
2024-03-14 18:42

Hej allihopa…

 

Om än att många av grabbarna lirat boll hela vintern så känns det ändå lägligt att påstå att det är dags för en ny säsong.

 

Det innebär att vi får träna / spela matcher utomhus, åka på cup och slita, kämpa, svettas, skratta, trolla boll, smutsa ner oss , TÄVLA och allt annat kul som hör fotbollen till.

 

Igår (onsdagen den 14/3) var det Årsmöte och ungdomsledarträff på gården så några saker klarnade i samband med detta.

 

Jag (Daniel) bokade tid för föräldramöte på gården. Det kör vi torsdagen den 21/3 kl 17:30

 

Vi har fått tilldelat träningstider. Dessa fördelas på två delar som inte definieras av fasta datum utan av vädret och då när Stora Vallen (vår 11-manna gräsplan) är spelbar.

 

Så med start vecka 15 (veckan efter påsklovet) så tränar vi tisdagar 19 – 20 och torsdagar 17 – 18.

 

Senare i vår (okänt startdatum) kör vi istället måndagar 17 – 18 och torsdagar 18 – 19.

 

Vi har också bokat en träningsmatch i Arvika (i deras konstgräshall) söndagen den 24 mars kl 15. Återkommer med lite mer tider kring detta framöver.

 

Sist men inte minst (då det snart vankas match) är matchställ. Jag har fått in ett gäng, men inte alla. Ni som har kvar era ställ hemma kan väl prova om dom passar och meddela mig status på SMS (0705450851).

Vi hörs och ses!

//LEDARNA

Sista veckan på utesäsongen 2023 --> PIZZAPARTY
2023-09-25 19:01

Hej på er därute i julivädret...

 

Med helgens (mycket roliga) match i minne är det trots allt dags att börja avrunda utesäsongen.

 

Vi kör träning även tisdag och torsdag (17-18) denna veckan, samt att vi avrundar utesäsongen med att dels vara bollkallar på A-lagets match mot IFK Kristinehamn, men också vårt numera klassiska PIZZAPARTY!!

 

Bollkalleuppdraget är på lördag (den 30/9) och vi samlas 14:30 (avspark 15:00). Efter utfört uppdrag trampar vi bort till Pizzeria Bari Råtorp, äter gôtt och hänger litegrann.

 

Vi återkommer med det praktiska kring matbeställning / betalning senare i veckan.

Anmälan till lördagens trevligheter går också ut i närtid. 

 

Behöver vi samla in våra matchställ (tröja, shorts och strumpor). Vi kan väl se till att ha tvättat dessa innan torsdagens träning och packa ner i en namnad påse (för avbockningens skull). Annars hör ni av er så löser vi nåt.

 

Vi hoppas kunna köra inomhus likt tidigare år, men har ännu inga detaljer.

Klassfotboll å Föräldramöte
2023-08-23 21:50

Hej på er...

 

Klassfotbollen kickar igång igen under tre torsdagar. 31/8, 7/9 och 14/9 pausar vi torsdagsträningarna till förmån för klassfotbollen.

 

Därtill så vill vi också köra ett föräldramöte i samband med vår nästa hemmamatch söndagen den 3 september.

 

Vi spelar matchen, hjälps åt att röja bort planen, stänga kiosken och betala domare. Lägger sikte på att vi kör igång kring 15:45.

Agenda för föräldramötet är en liten lägesavstämning.

 

Ekonomi - Vi har både krav från föreningen att skaka fram pengar (4000 kr per lag) innan säsongen är slut och därtill skulle vi väl som lag gärna bygga en liten kassa inför stundande CUPer etc.

Så fundera på om ni har några kontakter kring potentiella sponsorer eller andra bra idéer att tjäna pengar utan att vi som föräldrar kanske behöver köpa alltför många strumpor, salamis etc (vilket vi inte hade något större intresse av i samband med vårens föräldramöte)?

 

Nästa säsong - Seriespel, CUP/Cuper mm

 

Övriga frågor och tankar från spelare/föräldrar

 

 

Hösten is coming...
2023-08-07 13:37

Hej på er i höstrusket (eller vilket väder vi nu kan säga att vi har). Sommarlovet börjar lida mot sitt slut och höstterminen har ju redan kickat igång för oss med Svennis Cup under helgen som gick.

Redan i bilen påväg ner från Torsby fick jag frågan om när nästa ”sova över cup” är, så det känns som att grabbarna har haft kul.

 

Denna veckan (32) kommer allting igång med både träningar och matcher.

Vi tränar på samma tider som innan - dvs Tisdagar och Torsdagar mellan 17-18.

 

När det gäller match så får vi på söndag besök på Råtorpsvallen av Skattkärrs IF och vi samlas kl 11:30  med avspark 12:15. Kallelser kommer att skickas ut automatiskt och det är som vanligt önskvärt att ni svarar, så att vi vet om att vi har tillräckligt med spelare för match.

Kalendern på sidan skall också vara uppdaterad för kommande träningar och matcher (med reservation för förändringar).

 

Slår också ett slag för kioskschemat som fortsatt finns uppladdat på vår lagsida.
Behöver ni byta pass med varandra så glöm inte att meddela mig för att vi alltid skall ha en aktuell lista.

 

Med vänlig hälsning, LEDARNA genom Daniel Stålhammar

Trevlig sommar
2023-06-29 18:24

Tack för insatserna på planen under vårsäsongen.

 

HA EN SKÖN SOMMAR

Kiosk, fotografering, föräldramöte mm
2023-05-15 06:13

Hej igen på er i sommarvärmen…

 

Det är full snurr kring vårt lag och säsongen har verkligen kommit igång.

 

Dagens skrivelse handlar dels om veckan som kommer, men också om att jag äntligen fått klart ett schema med de tillfällen som vi kommer behöva föräldrars hjälp med kiosktjänst och att vara domarvärdar.

 

Kiosktjänst-schemat ligger nu publicerat som en PDF under dokument på vår lagsida. Kommer också att maila ut denna PDF tillsammans med en kontaktlista som är er hjälp om ni behöver byta pass. Ambitionen är att listan på vår lagsida skall vara aktuell.

 

Det är ert ansvar att tilltänkt pass bemannas. Det är dock fritt fram att byta. Byter ni pass önskar jag dock information om detta så kan jag ändra mitt originalschema och uppdaterar det uppladdade schemat.

 

Varje match behöver vi ha en domarvärd då våra matcher döms av unga tjejer och killar från klubben och där många av dem är i princip helt nya med att döma. Domarvärd har vi då Råtorps IK är med i något som kallas trygga domare. https://www.varmlandsff.se/domare/trygga-domare/

 

Det finns två typer av kioskpass. Dels i samband med våra matcher och därtill är vi tilldelade två pass med kiosktjänst (och därtill även bollkalleuppdrag för grabbarna i laget) i samband med att A-lagen (både dam och herr) spelar.

 

Denna säsong gäller det damernas match nu på torsdag den 18/5 samt när herrarna spelar match den 30/9.

 

Lite mer om denna veckan som då innehåller ovan nämnd dammatch, men också fotografering samt ett litet FÖRÄLDRAMÖTE.

 

Tisdagen den 16 maj

Först träning som vanligt mellan 17-18.

Efter träningen (alltså kl 18:00) är det FOTOGRAFERING. I samband med fotograferingen behöver en målsman närvara för att signera blankett från Expressbild.

När vi ändå fått er till Vallen tänkte vi också att vi kör ett föräldramöte.

 

Nämnvärt är också att vi denna träningen pga efterföljande fotografering tränar i ordinarie matchställ i form av strumpor, shorts och matchtröja (som dom flesta numera hämtat ut – hör av er till mig lite innan tisdag kl 17 annars).

 

Torsdagen den 18 maj

Först träning som vanligt mellan kl 17-18

Därefter kör vi ett litet teoripass innan grabbarna sen har uppdrag som som bollkallar och påhejare i samband med att damlaget kör match med start kl 19:00.

 

Blir ett långt pass, så det kanske kan vara läge att dom denna eftermiddag får med sig nåt ätbart eller möjlighet att köpa något i kiosken.

 

Söndagen den 21 maj är det dags för hemmamatch igen. Noterbart är att tryckfelsnisse tidigt gjorde ett inspel på matchtiden, men nu skall det stämma.

 

Samling 12:30 på Vallen och matchstart 13:15.

 

Matchen senast visade sig vara svår att fylla truppen till, så det är önskvärt med snabba svar på kallelserna som skickas ut så vi inte står med spelarbrist i samband med matcherna.

 

Med vänliga hälsningar

Ledarna

Mer info...
2023-05-10 07:21

Hej igen…

 

Våren gasar på och vi har spelat vår första match. Målmässigt motigt, men vi är oavsett igång. Det är genom att leka fotboll på raster/fritiden, träna och spela matcher som vi utvecklas och årets säsong har ju bara börjat.

 

Denna veckan är det träning tisdag, träningsledigt torsdag (klassfotbollstorsdag för sista gången denna vår) och sedan vankas det match på lördag den 13/5 kl 13:00 på Ilanda IP mot Hertzöga.

 

Vi har också under säsongen ansvar för att sköta kiosken i samband med våra egna matcher. Därtill har vi också två uppdrag att bemanna kiosk och stå med bollkallar i samband med att A-lagen (dam och herr) spelar matcher.

 

Vi behöver också assistans med en domarvärd på alla våra hemmamatcher. Simon Didner har med bravur axlat detta ansvar, men har ju numera en tränarroll. Kul för alla parter om han får lägga lite mer krut på våra grabbar och slippa vara domarvärd ibland.

 

Så en insats som domarvärd, kioskpass a-lag eller kioskpass i samband med våra matcher likställs och vi försöker fördela det så rättvist som möjligt över hela truppen.

 

I listan skriver vi spelarens namn, men uppdraget utförs av en vuxen (förälder, mor/farförälder eller annan pålitlig vuxen i familjens närhet).

 

Jag (Daniel) kommer att göra ett schema med spelarens namn och kommunicera ut det när det finns för påseende. Kommer att maila ut en telefonlista och vill ni är det fritt fram att byta sinsemellan.

Jag vill dock veta vilka som byter så att vi har koll och ett uppdaterat schema.

 

Ett domarvärds-uppdrag eller ett kioskpass börjar som regel ca 1h före avspark.

 

I närtid har vi följande aktiviteter.

 

Match – Lördagen den 13 maj – Samling på Vallen kl 12:00 – Avspark Ilanda IP kl 13:00 (kallelse kommer)

 

Träning – Tisdagen den 16 maj kl 17-18 (ingen kallelse)

 

Fotografering - Tisdagen den 16 maj kl 18

 

Träning – Torsdagen den 18 maj kl 17-18 (ingen kallelse)

 

Bollkalleuppdrag i samband med damernas match – Torsdagen den 18 maj kl 18:30

 

Match – Söndagen den 21 maj – Samling på vallen kl 12:30 – Avspark Råtorps IP kl 13:15 (kallelse kommer)

 

Soliga hälsningar

Ledarna